Течност за чистачки е един много важен автомобилен консуматив, на който шофьорите обръщат все по-голямо внимание. Съществува както зимна, така и лятна течност, а смяната ѝ е необходима през съответните сезони.

 

Характеристика и приложение

 

Течността за чистачки е вид специална течност, предназначена да почиства стъклата на автомобилите от всякакви видове замърсявания и да осигури добра видимост по време на шофиране. Както казахме, съществува зимна и лятна течност, съответно с различни харатеристики, съобразено с амосферните условия.

 

Зимната течност за чистачки е предназначена за работа при минусови температури, обикновено до -50 градуса. Основната съставка е алкохолът, като според вида и марката на течността това може да бъде етилен или изопропилов алкохол. Високото съдържание на алкохол не позволява замръзване и по този начин се осигурява безупречно почистване на стъклата.

 

Лятна течност за чистачки не съдържа алкохол, но безпроблемно отстранява полепнали по предното стъклозамърсявания като насекоми, кал, прах, изпражнения на птици и други. Предназначена е за постване на стъкла при високи температури и замръзва при 0 градуса.

 

Марки

 

Съществуват много и най-различни марки течности за чистачки. Разгледайте нашите предложения, внимателно сме селектирали едни от най-добрите такива на пазара. Ще намерите имена като 4MAX, DYNAMAX, MOJE AUTO и др.

 

Възможни проблеми и разрешаването им

 

Възможен проблем с течност за чистачки може да възникне ако използване некачествена такава. Съветваме ви да купувате този вид консуматив от специализирани магазини, какъвто е и нашият, за да да избегнете евентуални повреди.

 

Защо и кога се налага смяна?

 

Смяна на течността се налага два пъти в година – преди началото на лятото и преди началото на зимата. Лятната течност за чистачки не е предназначена за употреба при минусови температури и ще замръзне. От друга страна, зимната не се справя толкова добре с почистването на насекоми или др. вид замърсявания, колкото лятната.

Ценови диапазони

 

В зависимост от вида на течността за спирачки и големината средната цена за подобен тип продукт варира между 7-12 лева за 5 л. Ние разполагаме и с по-големи разфасовки, в случай, че искате да имате под ръка по-голямо количество.

Защо Autoflex24?

 

Ние в AutoFlex24 винаги се стреми да ви да дадем максимално добро качество на максимално добри цени. Предлагаме различни марки течности за чистачки на едни от най-добрите производители в света. 

 

Ако се затруднявате кой продукт да изберете за вашия автомобил, винаги може да ни пишете на чата в сайта, или да ни потърсите по телефона. Ние ще ви съдействаме да направите най-добрия избор. Пазарувайте лесно и изгодно онлайн!