Централно заключване – този вид заключване на автомобила вече не нито нов, нито необикновен. Всяка кола разполага с такъв, а в нашия онлайн магазин ще намерите такова приспособление, в случай, че с вашето има повреда. Видовете централно заключване са разделени в категории според вида и модела на вашия автомобил.

 

Характеристика и приложение

 

Най-общо можем да кажем, че централното управление на кола е вид електронно устройство. То служи за централизирано отключване и заключване на вратите на автомобила, както и на багажника и капака. Задействането на устройството се извършва с помощта на ключ или чрез дистанционно управление.Самото устройство е снабдено със инфрачервени светодиоди От друга страна всички врати, капак и багажник имат инсталирани определен брой модули.При натискане на конкретен бутон на вашето централно заключване към всички врати се излъчва сигнал и те с отключват/ заключват.

 

Марки

 

На пазара има различни видове и марки централно заключване. Когато избирате такова трябва да го съобразите с вида и модела на вашия автомобил. В нашия онлайн магазин ще намерите различни марки централно заключване като: HELLA, VDO, TOPRAN и др.

 

Възможни проблеми и разрешаването им

 

Един от най-често срещаните проблеми с подобен тип устройство е тяхното нефункциониране след определен период от време, или ако някоя съставна част  не работи както трябва. Това най-често се случва след дълга експлоатация на самия автомобил.

 

Защо и кога се налага смяна?

 

Смяна на самия механизъм на централното заключване се налага в случай, че то не функционира добре. Дори и при най-малко съмнение, потърсете професионален сервиз.

 

Ценови диапазони

 

Принципно този модул на автомобила не е прекалено скъп. Крайната цена, която ще платите обаче, зависи от вида на производителя и марката на самото устройство. Средната цена на едно универсално централно заключване е около 50-60 лева.

 

Защо Autofix24?

 

Ние в AutoFix24 изключително много държим на качеството. Именно поради тази причина внимателно селектираме продуктите, които ви предлагаме. Насладете се на богатата ни селекция от видове централно заключване и изберете моделът, който най-много ви допада.

Винаги може да се допитате до нашето компетентно мнение за избора на определен продукт. Поръчки може да направите както директно в онлайн магазин, така и по телефона на 089 841 4001.