Голяма част от повредите по хидравликата на автомобила идват от неправилното поддържане на системата, а тайната в дългосрочната експлоатация е правилният избор на хидравлично масло! 

 

Точно за това тук сме събрали изобилие от предложения за хидравлични масли от топ производители. Можете да ги филтрирате спрямо тях, както и в ценовата категория, която предпочитате. За да ви улесним в избора, предлагаме и консултация на място в магазина ни или по телефона на 0898414001!

 

Има много показатели и съображения, които трябва да имате предвид, когато избирате масло за своя автомобил. Ние от AutoFix24 сме тук, за да направим процеса по-лесен! 

 

Какво представлява хидравличното масло?

 

Най-общо казано това е течност, чиито свойства се определят на базата на предаването на мощност, защитата срещу триене и превенцията от прегряване. Хидравличното масло работи чрез предаване на налягането от помпата към буталото на кормилния механизми. То охлажда компонентите на серво управлението, смазва ги и предпазва от корозия. 

 

Приложение на маслото за хидравлика

Течността, предназначена за поддръжка на хидравличната система на автомобила, може да се различава в състава си. Затова и маслата могат да бъдат минерални, синтетични или полусинтетични. 

 

Когато избирате маслото, трябва да съобразите и температурата, в която ще работи то и да се спрете или на лятна, или зимна течност. А дори и по-важен фактор е и вискозитета, за да се избегне бързото износване на движещите се механизми. 

 

Когато избирате хидравлично масло, заложете на проверени и сигурни производители като SWAG или HEPU. Ние от своя страна също ви представяме само качествени брандове за моторни смазочни препарати. 

 

Възможни проблеми и кога е време за смяна

Когато има резки спадове в наляганията на системата, качеството на маслото се влошава. Тези спадове обикновено са в следствие на избор на грешен продукт, прегряване, агресивно и рязко шофиране или повреда в някой от елементите. 

 

Можете да забележите промяна в цвета на течността, странни звуци при завои или изтичане на течност. Това са сигурни индикатори, че е време да се посъветвате с автомонтьор и да смените хидравличното масло.

 

Ако пък такава индикация липсва, автомобилните производители препоръчват маслото да се сменя веднъж на една или две години или на 100 000 километра пробег. 

 

Защо Autofix24?

Стараем се винаги да залагаме на качеството и поставяме клиентите си на първо място. И тъй като знаем, че за вас най-важно е съотношението цена-качество да е добро, ние гарантираме именно това. Висококачествени хидравлични масла и изгодни за бюджета суми! Разгледайте разнообразието, което ви предлагаме и направете проверен и сигурен избор!х