Маслото за смазка на трансмисията на всеки автомобил е от изключително значение за ходовата и кормилната част. Трансмисионното масло е предназначено за всички коли с ръчни и автоматични скоростни кутии, а изборът на правилното такова може да се окаже ключов.

 

В тази категория ще откриете разнообразие от моторни масла, които можете да филтрирате спрямо техните производители, които внимателно сме подбрали за вас – гарантиран произход! За маслата за трансмисия е важно и тяхното качество, а AutoFix24 залага само на проверени доставчици.

 

Вижте предложенията ни и изберете качеството на първо място! Търсете сред най-добрите производители на масла, сред които CASTROL, TOTAL, MOBIL 1 и много още.

 

Характеристики на трансмисионното масло

За да постигне целите си на използване, маслото трябва да има свойства на висок вискозитет за ръчните скоростни кутии и нисък за автоматичните, да е устойчиво на топлина и да може да функционира под екстремно налягане. При избора на масло за трансмисия, важно е да следите не само неговите свойства, но и вискозитета на смазочната течност. 

 

Маслата са сходни с класификацията на моторните и се разделят на минерални, полусинтетични и синтетични. За да избегнете повреди в силовото предаване на автомобила, винаги избягвайте продукти от ниска категория на качество! 

 

Приложение

По време на работа, ръчната скоростна кутия предизвиква много сила, триене и топлина, за да се задвижат всички нейни механизми. А за да преминават те възможно най-гладко и да се предотврати повреда в компонентите, на фокус застава именно трансмисионното масло. 

 

Смазването на различните зъбни предавки е само една от важните предпоставки да се спрете на качествено масло. Другата е предотвратяването на износване или задиране на триещите се части в автомобила, което може да се случи, ако маслото няма добри свойства и не отговаря на стандартите.

 

За да сте убедени, че правите правилния избор, след като разгледате каталога ни от трансмисионни масла, можете да се посъветвате с нас и за това кои са най-подходящите за вашия автомобил.