Основното реле на всеки автомобил е един от най-важните и основни компоненти. Неговата функция е да управлява компютъра и цялата горивна система.

 

Характеристика и приложение

 

По правило всеки автомобил се нуждае от смес от въздух и гориво, за да работи правилно. Когато завъртате ключа за запалване на колата, токът не е достатъчен за запалване. И тук идва ролята на релето. То задейства ток с по-висока мощност и по този начин  помага на автомобилът да запали без никакъв проблем. Крайният резултат е затваряне на мрежата и подаване на голяма количество ток към стартера, който от своя страна задвижва двигателя  автомобила може да потегли.

Възможни проблеми и разрешаването им

 

Както споменахме и по-горе, основното реле управлява горивната система. Обикновено експлоатационния му живот е колкото този на автомобила, но се случва преждевременната му повреда.  Ако релето е дефектно вашият автомобил няма да запали.

Защо и кога се налага смяна?

 

Смяна на едно основно реле се налага когато то е дефектно , повредено и автомобилът не може да запали. Смяна се налага и когато двигателят гасне веднага след като е бил запален. Потърсете професионален механик, който да погледне, да установи проблема и да направи смяната.

Ценови диапазони

 

В зависимост от производител, далие  ново или старо, може да купите едно реле на различна сума. Цените варират от 50 до 150-200 лева. Марката и моделът на автомобилът също оказват влияние за това каква ще е крайната цена.

 

Защо Autofix24?

 

В AutoFix24 разполагаме с богато разнообразие от авточасти и всякакви видове аксесоари и консумативи за вашия автомобил. Държим на качеството и именно поради тази причина предлагаме само висококачествени продукти. Освен това се стараем да поддържаме изгодни цени и да сме винаги в помощ на всеки наш клиент. С радост ще отговорим на всеки ваш въпрос и ще ви помогнем да направите най-добрия за вас избор. Освен това, можем да ви съдействаме и с избора на механик за ремонт или смяна на част на вашия автомобил. Може да ни се обаждате на тел. 089 841 4001 или да ни пишете на нашата фейсбук страница