Настоящият документ служи да ви запознае с вида на личните данни, събирани и обработвани от платформата на магазина. Използването на сайта за регистриране на потребителски профил и/или изпращане на поръчки изразява вашето съгласие с нашата политика за защита на личните данни.

Сайтът на магазин AutoFix24 се управлява и поддържа от фирма «Аутофикс Партс» ООД, със седалище гр. София, Люлин 9, блок 963 и адрес на управление гр. Пазарджик бул. “България” 91 и ЕИК 206439038.

При създаването на потребителски профил и/или въвеждането на поръчка в сайта на магазина, клиентът трябва да предостави следната информация: две имена, адрес за доставка, телефон за връзка и email адрес. Тъй като използваната от нас куриерска служба предлага възможност за получаване на поръчките от избран от клиента офис, въвеждането на адрес за доставка не е задължителен реквизит на поръчката, а е необходимо само ако изберете доставка до адрес.

Набавената лична информация при създаване на потребителски профил в сайта и подаване на поръчки (имена, адреси, телефонни номера, email) се използва само за известните на клиента нужди (регистриране на потребителски профил; доставка на стока) и не се споделя по никакъв повод с трети страни, с изключение по необходимост на куриерските компании, които извършват доставката на закупените от магазина стоки.

Информацията за направената поръчка, включваща имената и реквизитите за контакт на клиента, както и списъка на поръчаните стоки, се съхранява в базата данни на сайта за неограничено време. Подмножество на тази информация (имената на клиента и списъка на поръчаните стоки) се съхранява в отделен журнал на продажбите, който не е достъпен чрез интернет и е на разположение само на упълномощени служители на фирмата.

Аутофикс Партс ООД полага всички разумни усилия да защитава предоставените лични данни срещу кражба и неправомерна употреба. Ако прецените, че не желаете информацията за вашите поръчки да бъде съхранявана, имате право да изискате тяхното заличаване от базата данни на сайта и журнала на продажбите. Ние ще се съобразим с това искане, но в такъв случай отпада всякаква гаранция върху доставените от нас стоки, доколкото за нас ще бъде невъзможно да сверим вашите данни с нашия журнал на продажби в случай на възникване на гаранционно събитие.

Сайтът разполага със специален панел Защита на лични данни, през който всеки потребител може да изиска информацията, която съхраняваме за него, както и нейното заличаване. Ние поемаме задължението да изтрием вашите данни в срок от 1 работен ден от постъпването на валидно искане.

Ограничена отговорност спрямо трети страни: Използването на определени методи за разплащане в сайта (напр. PayPal или ePay.bg) изисква от потребителя да въведе своя поверителна информация (имена, парола за достъп, адрес, номер на кредитна/дебитна карта). Тази информация се съхранява и обработва от платежния оператор и не е достъпна за Аутофикс Партс ООД Запознайте се с политиката на поверителност на платежния оператор за повече подробности.

Информация за поверителност, свързана с плащанията с кредитни и дебитни карти: Платформата на магазин AutoFix24 приема разплащания с кредитни и дебитни карти Visa/MasterCard/American Express посредством модул за интеграция с външен оператор на разплащания (payment operator). При въвеждането на данните на банковата карта (номер, дата на валидност, CVC номер и 3D secure парола) при завършване на поръчката, предоставената от вас платежна информация се подава директно от вашия браузер към системата на оператора на разплащания и не влиза в контакт с нашия сървър. За да се гарантира сигурността на вашите данни, всички комуникации между вашия браузер и платформата на магазин AutoFix24, както и между вашия браузер и системата на оператора на разплащания протичат изцяло върху криптирана връзка.

Нотификация съгласно директива 2009/136/EC (EU Cookie Law): За правилното функциониране на сайта и подобряване на обслужването, платформата на магазина използва т.н. “бисквитки” – малки текстови файлове, съдържащи фрагменти с информация за посетителите на сайта. Тези “бисквитки” са два вида: генерирани от платформата на магазин AutoFix24 (1) и генерирани от външни услуги, използвани от платформата на магазина (2).

(1) “Бисквитки”, генерирани от платформата на AutoFix24

Този тип “бисквитки” служат за идентификация на регистрирани потребители в нашата система и за временно съхранение на съдържанието на поръчката на клиента до нейното финализиране. Те съдържат само информация, която потребителят е предоставил доброволно за целите на нормалната доставка на поръчките: имена, адрес за доставка, телефон за връзка и състав на самата поръчка. Аутофикс Партс ООД получава въведената информация от потребителя само ако същият изпрати поръчката.

(2) “Бисквитки”, генерирани от външни услуги, използвани от платформата на магазина:

Платформата на магазина използва външни мрежови услуги, които генерират собствени “бисквитки” с информация за потребителя. Аутофикс Партс ООД няма достъп до съдържанието и начина на формиране на тези “бисквитки” и няма как да използва набавяната чрез тях информация по начин, идентифициращ посетителите на сайта. Начините, по които генерираната информация в тях се съхранява и използва, са описани в политиката на поверителност на компанията, оперираща съответната услуга. Към момента на редакция на настоящия документ, платформата на магазин AutoFix24 използва следните външни услуги:

• Google Analytics и Hotjar – системи за водене на статистика на използването на сайта (брояч на посещенията, отчитане на броя страници на посещение, средната продължителност на посещенията, външни препратки към сайта и т.н.);

• Google AdWords Tracking & Remarketing и Facebook Tracking Pixel – системи за анонимно следене на ефективността на онлайн рекламата на магазина и за показване на реклами само на посетители, които се интересуват от предлаганите от магазина продукти;

• CloudFlare – популярна система за доставяне на съдържание (Content Delivery Network, CDN): международна услуга, която предоставя подобрена сигурност и ускорява зареждането на интернет сайтове посредством мрежа от 100+ високопроизводителни центрове за данни, разположени в цял свят;

При първоначално посещение на сайта потребителят получава нотификация относно използването на “бисквитки” под формата на съобщение, което се появява в долния край на екрана.

Изискване, съхранение, обработка и трансфер на лични данни от Аутофикс Партс ООД.

С попълването на каквито и да било лични данни в сайта autofix24.bg декларирате, че предоставяте своите лични данни доброволно за доставянето на стоки или за изпълнението на услуги, които поръчвате от Аутофикс Партс ООД. Вашите лични данни се обработват при спазването на съвременни организационни и технически стандарти за информационна сигурност, и се предоставят на трети страни само в рамките на необходимото за изпълнение на вашите поръчки. По всяко време можете да оттеглите предоставеното съгласие и да преустановите ползването на наши стоки и услуги.

Събирани лични данни
Аутофикс Партс ООД събира чрез страницата си https://autofix24.bg минимално нужните лични данни от своите клиенти. Те са ни нужни, за да осъществим доставката по куриер, на поръчка направена в нашия електронен магазин:

Е-мейл адрес – нужен за вход в потребителския профил. На него получавате информация за статуса на всяка отделна поръчка – дали е приета, обработена или вече пътува към вас.
Име и фамилия – за да знаем към кого и как да се обърнем.
Телефон за контакт – служи за уточняване и потвърждаване на всяка поръчка. Ползва се също и от куриер за доставката.
Адрес за доставка – нужен за самото физическо изпращане на стоката. Не се изисква този адрес да съвпада с вашия личен. Често доставяме до учреждения или офиси на куриерски фирми.
Данни за фактура – ако клиента иска да усчетоводи разходите си. Тази информация по принцип е публична и е достъпна свободно в търговския регистър.
Информационни бисквитки – те са важни за правилното функциониране на страницата и за маркетингови дейности.
Ние не изискваме показване на лични документи и не правим техни копия!

Обработка на информация
Обработката на вашите лични данни се осъществява само от служители на нашата компания, при спазването на съвременни организационни и технически стандарти за информационна сигурност. Достъпа до нея е защитен с няколко нива за сигурност:

Достъп единствено от квалифициран персонал по длъжностни характеристики.
Персонален вход за достъп на компютрите на фирмата.
Персонален вход за достъп отделните компютърни приложения.
Денонощна охрана на работните помещения.

Съхранение на вашите лични данни


Данните които събираме се съхраняват в изцяло електронен вид (без хартиени копия) на следните места:

Сървър на SuperHosting.bg, където се помещават всички бази данни на страницата ни. Достъпът до него се случва по криптирана (HTTPS) връзка от оторизирани наши служители.
База данни на изпратените по куриер пратки. Съхраняваме тази информация чрез облачни услуги на Alphabet Inc по криптирана HTTPS връзка. Техните информационни центрове се намира извън България на територията на Европейския съюз. Съгласявайки се с условията в този документ, вие декларирате, че сте съгласни на трансфер на вашите данни за съхранение извън пределите на страната.
Съхраняваме данните за издадени данъчни фактури в собствен сървър (само счетоводна информация), и предоставяме достъп до тях на нашите счетоводители с оглед счетоводното им отчитане.


Предаване на лични данни


Предоставяме събраните данни на следните трети страни с които имаме договорни отношения:

За осъществяване на доставка – Куриерска компания Спиди АД, Куриерска компания Еконт Експрес ООД
За съхранение – DigitalOcean Inc, SuperHosting.bg
За съхранение – Alphabet Inc
За осъществяване на счетоводна дейност – Счетоводна къща
Никаква част от вашите лични данни не се предава на трети страни извън територията на Европейския съюз.

Вашите права


Имате право по всяко време свободно и безпрепятствано да оттеглите съгласието си да обработваме ваши лични данни – без това да ви обвързва с каквито и да било допълнителни условия. Имате също така следните права:

да преглеждате вашите лични данни, които събираме и обработваме;
да изискате нанасянето на корекция, ако нещо не е отразено точно;
да изискате да изтрием необратимо вашите лични данни;
да изискате да ограничим обработването на ваши лични данни;
да изискате да пренесем вашите лични данни към трети страни;
да възразите срещу начина, по който обработваме личните ви данни.

Горните действия можете да извършите сами от от вашия потребителски профил в нашата страница или да изискате ние да изпълним указанията ви – за което можете да се свържете с нас чрез формата за контакт или по телефон. Имайте предвид, че изтриване и ограничаване по-нататъшното обработване на личните ви данни може да бъде осъществено само частично – доколкото законът (например Закона за счетоводството) ни задължава за определени срокове да съхраняваме и обработваме определени данни.

Ако не сте доволни от действията ни във връзка със защитата на вашите лични данни, можете да се свържете с Длъжностното лице по защита на данните или да подадете жалба срещу нашите действия пред КЗЛД или пред Съда.

Комисия за защита на личните данни:
гр. София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров №2
www.CPDP.bg

Софийски районен съд:
гр. София 1216, бул. Цар Борис III №54
www.SRS.Justice.bg


Съгласно регламент 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни, всеки наш клиент има право да поиска неговите лични данни да бъдат променени или заличени от нашите информационни архиви. Можете да го направите от вашия потребителски профил в нашата страница или като се свържете по телефона с молба към нас.

Платформата за решаване на потребителски спорове на Европейската комисия: https://ec.europa.eu/consumers/odr