Моторно масло или още известно като двигателно масло, е един от съществените компоненти за това автомобила да функционира и да се движи добре. Този тип продукт има за цел да смазва както възлите и триещите се повърхности, така и да оказва охлаждащо и пречистващо действие на самия двигател и отделни негови части.

 

Изборът на качествено моторно масло за вашия автомобил е от съществено значение и не бива да бъде пренебрегван.

Характеристики на моторното масло

 

Както вече изяснихме, ролята на едно моторно масло е от изключителна важност. Не бива да се подценява нито негови вид, нито неговото качество. Освен това, при определено време и минаване на определени километри, е добре то да се подновява с ново. Само и единствено по този начин може да си подсигурите качествено возене и по-дългия експлоатационен живот на автомобила. 

 

Обикновено моторните масла се разделят на синтетични и минерални. Счита се, че синтетичните са с по-високо качество от минералните, могат да работят при по-висока температура и при по-голям натиск върху смазваните повърхности. Освен това, те имат важна роля в това да предпазват автомобилните части от износване и допринасят за понижаване разходите на гориво. 

Приложение на моторното масло

 

Ако се чудите какво двигателно масло да изберете за своя бензинов или дизелов двигател, ще ви помогнем малко. Повечето масла, които се произвеждат и предлагат в наши дни, са годни за използване както от бензинови, така и от дизелови двигатели. 

 

Много важно правило при избор на масло за вашия модел автомобил, е да се съобразявате стриктно с препоръките на производителя. По този начин ще си гарантирате наистина доброто състояние на автомобилния двигател. 

 

Ние в Аутофикс 24 предлагаме голямо разнообразие и видове моторни масла, които са предназначени за различни марки и модели автомобили. Ако изпитвате затруднения в избора на най-доброто такова за вашата кола, не се поколебахте да се свържите с нас за консултация. Може да го направите на телефон: 089 841 4001, като използвате приложението вайбър, или директно в нашия онлайн чат на сайта.