Маслата за коли, без значение дали става въпрос за моторни, трансмисионни или за скоростна кутия, са едни от най-търсените автомобилни аксесоари. В днешната статия ще ви запознаем с масло Pakelo – перлата в короната на всички масла и греси. Ще ви разкажем малко повече за самата фирма, какви са мненията за тови вид премиум масла, къде и на какви цени може да ги откриете.

 

Pakelo – кратка история на бранда

 

Pakelo е италиански бранд, който създава премиум клас масла и греси за автомобили. Създадена през 1930 година, фирмата освен, че има богата история, но и непрекъснато се усъвършенства технологично. Днес тя е на челните позиции във всички класации, оценяващи качествата на различните видове автомобилните масла. 

 

Всяко едно Pakelo масло или грес се произвежда в Италия с собствена лаборатория, оборудвана с най-новите съвременни технологии за анализ на качеството. За бранда работят екип от професионалисти, които непрекъснато се усъвършенстват и създават продукти, които се харесват на всички потребители. Интересното е, че маслата Pakelo се използват освен в традиционните автомобили, но при по-специални такива. Маслo Pakelo се използват при автомобилите от Формула 1. Освен това, те имат и специално разработена линия за масла за лодки и яхти. Тези фактори правят Pakelo един от най-добрите, успешни и надеждни масла, които може да използвате.

 

Маслата Pakelo в България

 

Както вече споделихме, всяка една грес и масло Pakelo се произвежда в специални лаборатории в Италия. Продуктите им обаче, се изнасят в повече от 40 страни по света чрез избрана мрежа от дилъри и дистрибутори. В България също може да намерите смазочните продукти на марката. Ние в Autofix 24 сме лицензиран дистрибутор на масла Pakelo. В нашия онлайн магазин може да разгледате тяхната богата гама продукти и да изберете този, който е най-подходящ за вашия вид автомобил.

 

Масло Pakelo цена

 

Маслата Pakelo са във високия ценови клас. Всеки един похарчен лев обаче е инвестиция, която ще ви се възвърне и то неколкократно. Няма нужда да казваме от какво голямо значение е видът и качеството на моторното масло за това как ще се движи автомобила по пътя и дали ще имате проблеми или не. Евтините масла, които се продават в магазинна мрежа могат да нанесат такива сериозни щети на двигателя и съставните му части, че ремонтът няма да ви се изплъзне и то никак няма да евтин. 

 

Ако си търсите бюджетно масло, Pakelo не е вашият продукт. Цените им са високи, но за сметка на това качеството е безупречно. Имат продукти както за дизелови и бензинови двигатели, така и за хибридни такива. Иновациите, които Pakelo използват в своите продукти благоприятстват на работата на двигателя, подобряват триенето, намаляват разходите на гориво и намаляват до по-ниски емисии на отработени газове. Всички тези предимства, които имат маслата на Pakelo оправдават тяхната по-висока цена.

 

Масло Pakelo мнения

 

Знаете ли, че производителите на автомобили по света отдавна се борят с предизвикателството за намаляване на емисиите и подобряване на икономията на гориво в леките автомобили, като същевременно гарантират висока производителност. Поради това, те преследват нови технологии за хибридни и нехибридни двигатели, уточнявайки тенденцията да се използват все по-ниски вискозитети на двигателното масло, за да се сведе до минимум вътрешното съпротивление на течности и да се осигури отлично смазване дори когато двигателят не е на работна температура. 

 

Е, новият Pakelo Helium FXT SAE 0W-16 е специално разработен за бензинови и хибридни автомобили. Това е напълно синтетичен продукт, с добавки от последно поколение, способни да надхвърлят брилянтно спецификациите API SP и ILSAC GF-6B. Благодарение на неговата специфична вискозиметрична крива, използването на Helium FXT води до значително намаляване на триенето, като същевременно благоприятства бързата реакция от двигателя. Вискозиметричният профил всъщност гарантира правилно налягане и циркулация на смазката дори когато двигателят е “студен” или при често “стартиране и спиране”. Тези характеристики допринасят за намаляване на разхода на гориво, което води до по-ниски емисии на отработените газове.

 

Това е само нагледен пример за един конкретен продукт от тази марка. Всички техни моторни масла и греси притежават същите функции и качества, а това само подкрепя думите ни до този момент.

 

Определено сме си изградили доста положителни масло Pakelo мнения. Съчетаването на история, с технологии и иновации, както и непрекъснатото усъвършенстване и стремеж да се създават все по-добри и по-добри продукти за автомобили, ни кара да смятаме, че Pakelo са най-добрите масла. Освен това, със сигурност можем да наречем Pakelo италианският премиум клас масла за ценители.

 

Ако искате да полагате качествени грижи за своя автомобил, да подобрите пробега, да намалите триенето, шума от двигателя и вредните емисии, то определено трябва да изпробвате масло Pakelo. Сигурни сме, че след като веднъж усетите разликата от употребата му, няма да искате да го замените за никое друго.