Маслото за автоматична скоростна кутия е изключително важно за правилно функциониране на автомобила. Всяка скоростна кутия обаче, е много индивидуална. Именно поради тази причина и маслата за тях за различни. 

 

Ние предлагаме голям избор от най-различни масла за различни видове и модели автомобили. И тъй като изборът е голям и всяко масло за автоматична скоростна кутия е различно, ви препоръчваме да спазвате стриктно предписанията на производителя за избор и смяна на масло. По този начин ще си осигурите по-дългия експлоатационен живот на автомобила и неговите части. 

 

Разгледайте нашите предложения за качествени масла. За ваше улеснение те са подредени в категории спрямо вида на производителя и марката автомобил.

Характеристики:

 

Маслото за автоматичната скоростна кутия се различава от това, което се използва при автомобили с ръчна скоростна кутия. В състава на този вид течност влизат минерална или синтетична основа. 

 

Основната роля на маслото за автоматична е да подобри работата на въртящия момент от двигателя до автоматичната скоростна кутия. Освен това, този вид течност смазва фрикционните части и ги охлажда.

 

Приложение:

Негово предназначение не е само зa cмaзвaнe нa cĸopocтитe и дифepeнциaлитe. Пo-cĸopo, този вид масло се използва зa дoпълнeниe ĸъм фyĸциoнaлнocттa нa ocтaнaлитe чacти в пpeдaвaтeлнaтa ĸyтия. 

 

Автоматичните скоростни кутии включват в себе си няколко различни и сложни елеманта – зъбна скоростна кутия, хидротрансформатор и като цяло има сложна система на управление. Това от своя страна означава, че функциите и предназначението на едно масло за автоматична скоростна кутия също е голямо. То охлажда, смазва, защитава от корозия и износване и осигурява много добро фрикционно сцепление. 

 

Средната температура на маслото в картера на автоматичната скоростна кутия е около 80-90 градуса. Лятото тази температура може да се вдигне и до 150 градуса.  

 

Ако не знаете или се колебаете кое масло е най-подходящо за вашия автомобил, можете да се консултирате с нас на телефон: 089 841 4001, като използвате приложението вайбър или директно в нашия онлайн чат на сайта. С радост ще ви съдействаме да направите своя най-добрия избор.