Към края на миналия век, използването на климатична система в автомобила все още е голяма рядкост. Днес обаче ни е трудно да си представим, че можем да имаме кола, която няма тази екстра.

 

Характеристика и приложение

 

Автомобилната климатична система е затворена система, в която циркулира охлаждащ агент. Когато пуснете климатика на своя автомобил определен тип газ попада в компресора. От там, след като премине през компресора, газът преминава през кондензаторът, отнема му се топлината и от газ се превръща в течност. Всяка една климатичн система на автомобила освен да охлажда, има функцията и да затопля купето и определено е голямо удобство в днешно време.

 

Възможни проблеми и разрешаването им

 

Профилактиката на климатичната система е абсолютно задължителна. Използването на климатика в колата води до образуването на голямо количество влага, която от своя страна е предпоставка за развитието на плесен и бактерии. Те са опасни за здравето на пътните, така, че редовната профилактика и почистването са от съществена важност.  Херметичната система също следва да бъде проверявана редовно, тъй като с времето охлаждащия се елемент намалява и трябва да се допълва с нов.

 

Защо и кога се налага смяна?

Във всяка една климатична система има само един елемент, който се налага да бъде сменян редовно. Става въпрос за изсушителя. Специалисти в областта съветват изсушителят да се сменя средно на 3 или 4 години.

 

Ценови диапазони

 

Разходът за закупуването на изсушителя може да бъде много различна и да варира според марката, производителя и конкретния модел и версия.

 

Защо Autofix24

 

Ние в AutoFix 24 държим на качеството и искаме нашите клиенти винаги да получават най-доброто. Именно поради тази причина ние предлагаме само внимателно селектирани и качествени продукти с гаранция за произход. Освен това винаги сме насреща да ви консултираме, за да ви помогнем да изберете най-добрия продукт според вашите нужди и бюджет. Работим с най-добрите механици и партньорството ни с тях предоставя на клиентите ни безупречно обслужване.

Не се колебайте да се свържете с нас по телефона 089 841 4001 на или на нашата фейсбук страница.