Всеки електромотoр е вид двигател, а неговата функция е да превръща електрическата енергия в механична. Подобен тип устройства намират широко приложение в много видове индустрия и се използват в почти всеки уред, включително и в много екстри на автомобила.

 

Характеристика и приложение на един електромотор

 

Електромоторът работи за задвижване на различни видове двигатели и машини , а за целта се използва трифазен ток. Всяка една автоматизирана част във вашия автомобил работи с електромотор. В автомобилната индустрия подобен вид част се използва на електрическите огледала и стъкла, електрическите врати, вентилатори, както и в ERB системите и свързаните с тях лостове, педали и кабели. 

 

Марки електромотор

 

Голямо е разнообразието от производители на резервни части и електромотори. В нашия онлайн магазин ще откриете едни от най-известните сред тях, а именно: BOSCH, VALEO, CARRIER SUTRAK, SWAG и др.

 

Възможни проблеми и разрешаването им

 

Едни от най-често срещаните проблеми, които могат да възникнат с даден вид електромотор е повреда в някоя от съставните му части. Обикновено когато става въпрос за нещо подобно, сегментът, който се задвижва от електромотор спира да работи и се налага смяна с нов електромотор.

 

Ценови диапазони

 

Тъй като един електромотор наистина задвижва почти всяка движеща се част в автомобила, е трудно да се сложи среден ценови диапазон. Може да намерите електромотор за 30 лева, както и такъв за 50 лева. От значение е и вида на самия автомобил, както и неговата възраст.

 

Защо Autofix24?

 

Ние в AutoFix24 разполагаме с огромно разнообразие от електромотори, с които може да замените стария и неработещ такъв. Разгледайте предложенията си в нашия онлайн магазин, според вида на автомобила ви. Ако имате въпроси или изпитвате затруднения в избора си, не се колебайте да се свържете с нас по телефона – 089 841 4001, или чрез директно съобщения в нашата фейсбук страница. Винаги сме насреща да ви съдействаме, за да направите най-добрия и изгоден избор.