Антифриз или охладителна течност, както още е известен, е една от най-използваните течности за автомобила. Както всички такива и той си има своите специфики, приложение и конкретни марки, които е добре да се използват. Разгледайте нашите предложения

Характеристика и приложение на антифриза

Антифризът е вид течност, която се използва за предотвратяване замръзването на течността в охладителната система на автомобила. Освен това, той служи и за охлаждане на двигателя, предпазва от корозия и не допуска изпаряване на течността при високи температури. 

 

Обикновено преди началото на зимния период е добре да се направи проверка на състоянието на антифриза и при необходимост да бъде подновен с нов. Важно е да отбележим, че неговото значение и наличие е изключително важно за охладителната система на автомобила през цялата година, а не само през зимния период.

Марки

Има различни видове антифриз по химичен състав и марка. Освен това, видове антифризна течност се различават и по цвят. Това обаче не е особено важно, тъй като цветът идва от добавения химикал за оцветяване и няма общо с химичния състав. На пазара се срещат червен, син, зелен и др.  

 

Важно е да отбележим, че на пазара се срещат антифризи, които са концентрирани течности, и такива, които са разредени. В нашия онлайн магазин ще намерите охладителни течности на известни марки като FEBI, SWAG, VALEO и др.

Възможни проблеми и разрешаването им

 

Един доста често срещан проблем с антифриза е доливането на нов такъв при стар. Ако ви е нужно доливане, трябва много да внимавате и да сте сигурни, че използвате един и същ продукт. Непрекъснатото доливане може да доведе от натрупване на отлагания по тръбичките и радиатора. Най-добре е да доливате антифриз само при сериозна нужда и да не го правите непрекъснато за дълъг период от време.

 

Специалисти препоръчват да разреждате охладителната течност с вода, но не таква от чешмата, а дестилирана, защото в нея има по-малко примеси.

 

Защо и кога се налага смяна?

 

С времето антфизът губи свойствата си. Именно поради тази причина е добре да бъде сменян изцяло на всеки 2-4 години. 

Защо Autofix24?

 

Ние в AutoFix24 предлагаме голямо разнообразие от различни охладителни течности, които идеално ще паснат на вашия автомобил. Всички те са внимателно подбрани, за да ви осигурят необходимото качество и сигурност при използване. Предлагаме както концентрати, така и разредени течности, готови за използване. 

 

Разгледайте предложенията ни, а ако имате нужда от съдействие, не се колебайте да ни пишете, или да ни се обадите.