Антена за кола – важен аксесоар за всеки автомобил. При някои модели автомобили антената е прилежно прибрана (вътрешна антена). При други, тя е на централно място на покрива на купето, за да хваща по-добър сигнал. Това е стандартната външна антена за кола.

 

Характеристика и приложение

 

Всеки автомобил има антена, а нейната роля е да улавя радио честоти и да предава звуков сигнал. За всички меломани и тези, които обичат да слушат радио в колата, антената е важен аксесоар. Според това какви характеристики притежава, една антена за кола може да има по-малък или по-голям обхват на честота. Разбира се, ако имате нужда от нейната смяна, ви съветваме да изберете такава с по-голям диапазон, за да не се притеснявате дали ще “хванете” любимата си радиостанция по време на шофиране.

 

Марки

 

Обикновено избора на антена за кола зависи от вида, марката и модела на самия автомобил. Съветваме ви, ако искате да се наслаждавате на качествена музика в колата да се съобразите с това. В нашия онлайн магазин може да намерите антени за всяка една марка автомобил като направите съответното търсене. Някои от известните такива са: ASAM, BERU, BSG, DT, SENCOM, SIDAT  и др.

 

Защо и кога се налага смяна?

 

Смяна на антената за кола се налага в случаите когато тя е остаряла, или не може да хване която и да е радиочестота. Ако има смущение на сигнала на радиото по време а пътуване, може би трябва да обърнете внимание и да смените старата си антена с нова. Имайте предвид, че в някои планински райони, тунели или каньони, възможността да слушате радио могат да бъдат ограничени.

 

Ценови диапазони

 

Не са много скъпи антените за кола. Съвсем спокойно може да си намерите такава за сумата около 20 лева. Разбира се, колкото по-скъпа е антената, толкова тя има повече функции и е по-качествена.

 

Защо Autofix24

 

В AutoFix24 държим на качеството и точно затова предлагаме само висококачествени аксесоари за кола, включително и антени. Може да бъдете на 100% сигурни , че ще получите най-доброто когато пазарувате от нашия онлайн магазин. Ако се колебайте в избора си не се колебайте да ни питате, ние с радост ще ви съдействаме.